Back to top

CREATIVE CONNECTOR

  /  ACTIVITATS   /  DE LA PANTALLA A L’ESPAI

DE LA PANTALLA A L’ESPAI

De la pantalla a l'espai

Els últims avenços en tecnologia audiovisual i les seves aplicacions més innovadores dels últims anys vénen explorant una tendència de colonització de l'espai físic, interpretant aquest com un element creatiu més sobre el qual poder intervenir per crear experiències immersives que trenquen amb la concepció clàssica de la materialitat física.

La vídeo projecció ha abandonat l'enquadrament clàssic, heretat de la tradició pictòrica, per apropiar-se de l'espai físic. En aquest camí, l'ús de videoprojectors com a fonts lumíniques i la utilització, control i programació d'elements lumínics digitals (LEDs, làsers, caps mòbils ...) aporten una sèrie d'innovacions en diferents àrees de l'art, la creació escènica, la música, les instal·lacions o l'arquitectura.

A través de l'estudi de diferents obres de factura pròpia, Santi Vilanova, fundador de l'estudi d'investigació audiovisual Playmodes, ens ajudarà a entendre aquest camp efervescent on s'hibriden art i enginyeria.


Santi Vilanova. Vila-real, 1980.

Encara que es va formar com a grafista, Santi Vilanova ha passat els últims 20 anys buscant connexions entre la imatge i la música. Aquest procés d'investigació l'ha portat a aprendre i experimentar amb les tecnologies audiovisuals, l'escenografia multimèdia, el reciclatge de deixalles electròniques, l'art sonor i la robòtica.

Els anys d'intensa col·laboració amb el col·lectiu Telenoika li permeten, a més de fer un munt d'amics, de compartir projectes que l'han portat per tot el món: tocant en una banda de música electrònica, presentant espectacles de mapping o participant en laboratoris, tallers i conferències.

Avui en dia les seves inquietuds cristal·litzen professionalment al recer de Playmodes, l'estudi d'investigació audiovisual, i formant les noves generacions de dissenyadors com a professor universitari.

+ Info: www.playmodes.com