INICI

CREATIVECONNECTOR

NOVES TECNOLOGIES · ART · TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Una plataforma per compartir coneixements i experimentar les innovacions i els llenguatges artístics que transformen la societat gràcies a les idees i les noves tecnologies.

Si tens un projecte artístic dona un cop d'ull a aixó.


MANIFEST

 

Creem en la capacitat de les persones i les comunitats de persones per expressar-se creativament i en el seu potencial per reflectir el món que els envolta, i per transformar-lo.

La tecnologia suposa un poderós aliat per a l'autogestió de l'aprenentatge, permet un ampli accés a la informació, però també la possibilitat de ser emissors al temps que receptors. Podem trobar experiències tremendament interessants amb
tecnologies i autogestió del coneixement com el projecte "Forat a la paret" de Sugata Mitra (2005) en el qual, deixant un ordinador en diferents pobles sense accés a la tecnologia a l'Índia, va comprovar com els nens no només havien après a usar-lo d'una manera més que satisfactòria, sinó que s'ensenyaven entre ells de manera que el coneixement col·lectiu s'incrementava fins al punt que van arribar a aprendre anglès (ja que la interfície i tots els programes estaven en aquest idioma) i qüestions tècniques tals que en molts dels llocs on havia deixat un ordinador li exigien major velocitat en el processador o una targeta gràfica millor... quan mai abans havien tingut contacte amb un ordinador!

Altres exemples són la xarxa Intel Computer Clubhouse, que s'estén per tot el món i proveeix als joves d'accés il·limitat a la tecnologia dotant de tots els recursos i l'ambient necessari per a l'aprenentatge a través de la tecnologia –ja sigui generant animacions, construint robots o programant videojocs (per citar alguns exemples)– permet als seus membres no només aprendre a utilitzar la tecnologia, sinó també a explorar la seva potencialitat, experimentar i dur a terme les seves pròpies idees i desenvolupar la confiança en si mateixos i la seva pròpia autonomia. La P2P University, el lema de la qual resa "Ensenyar per a tothom, entre tots, sobre gairebé qualsevol cosa", que se serveix de les avantatges que ofereix internet per a proporcionar una educació el línia col·laborativa, autoorganitzada i en constant expansió. Els seus usuaris col·laboren entre ells per perfeccionar plans d'estudi, materials didàctics i fins i tot per avaluar-se entre si. En una comunicació d'IP a IP (d'igual a igual) s'eliminen les jerarquies i s'estableix un aprenentatge col·laboratiu autogestionat.

COL·LABORADORS