INICI

CREATIVECONNECTOR

NOVES TECNOLOGIES · ART · TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Una plataforma per compartir coneixements i experimentar les innovacions i els llenguatges artístics que transformen la societat gràcies a les idees i les noves tecnologies.

Si tens un projecte artístic dona un cop d'ull a aixó.


MANIFEST

 

Creem en la capacitat de les persones i les comunitats de persones per expressar-se creativament i en el seu potencial per reflectir el món que els envolta, i per transformar-lo.

La tecnologia suposa un poderós aliat per a l'autogestió de l'aprenentatge, permet un ampli accés a la informació, però també la possibilitat de ser emissors al temps que receptors. Podem trobar experiències tremendament interessants amb
tecnologies i autogestió del coneixement com el projecte "Forat a la paret" de Sugata Mitra (2005) en el qual, deixant un ordinador en diferents pobles sense accés a la tecnologia a l'Índia, va comprovar com els nens no només havien après a usar-lo d'una manera més que satisfactòria, sinó que s'ensenyaven entre ells de manera que el coneixement col·lectiu s'incrementava fins al punt que van arribar a aprendre anglès (ja que la interfície i tots els programes estaven en aquest idioma) i qüestions tècniques tals que en molts dels llocs on havia deixat un ordinador li exigien major velocitat en el processador o una targeta gràfica millor... quan mai abans havien tingut contacte amb un ordinador!

Altres exemples són la xarxa Intel Computer Clubhouse, que s'estén per tot el món i proveeix als joves d'accés il·limitat a la tecnologia dotant de tots els recursos i l'ambient necessari per a l'aprenentatge a través de la tecnologia –ja sigui generant animacions, construint robots o programant videojocs (per citar alguns exemples)– permet als seus membres no només aprendre a utilitzar la tecnologia, sinó també a explorar la seva potencialitat, experimentar i dur a terme les seves pròpies idees i desenvolupar la confiança en si mateixos i la seva pròpia autonomia. La P2P University, el lema de la qual resa "Ensenyar per a tothom, entre tots, sobre gairebé qualsevol cosa", que se serveix de les avantatges que ofereix internet per a proporcionar una educació el línia col·laborativa, autoorganitzada i en constant expansió. Els seus usuaris col·laboren entre ells per perfeccionar plans d'estudi, materials didàctics i fins i tot per avaluar-se entre si. En una comunicació d'IP a IP (d'igual a igual) s'eliminen les jerarquies i s'estableix un aprenentatge col·laboratiu autogestionat.

ARTE MULTIMEDIA / INTERVENCIONES ARTÍSTICAS URBANAS

ARTE MULTIMEDIA / INTERVENCIONES ARTÍSTICAS URBANAS es el primer grupo de investigación formado en la UJI sobre esta materia. El proyecto empieza su funcionamiento en octubre de 2017 desde SASC y LABCOM en colaboración con CREATIVE CONNECTOR. Los estudiantes se enfrentan a una investigación personal y colectiva y pasan por un proceso de planteamiento y desarrollo de una obra para el espacio urbano.
 
El proyecto ¿ME VES? es el proyecto final de esta investigación colectiva, el primer proyecto del Grupo de Investigación Artística Multimedia de la UJI.
 
 

                                 “Déjame entrar, déjame ver algún día como me ven tus ojos.”
                                                                                                                                            Cortazar

La mirada es la experiencia fundamental para la comunicación. Su falta nos lleva a una sociedad individualista con identidades ausentes. Esta obra es una reflexión sobre los vínculos fronterizos del individualismo deshumanizado.

COL·LABORADORS